10 Nisan 2017 Pazartesi

6 mm polikarbon levhalar



Termoplastik malzemenin çeşitli işlemlerden geçirilmesi sonucunda meydana gelen polikarbon malzemesi işlenmesi ve şekillendirilmesi kolay bir malzemedir. Pek çok farklı alanda kullanılan polikarbonat ürünlerinin hayatımıza girmesi ise 1956 yılında gerçekleşmiştir. Bayer firması laboratuarlarında gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar sonucunda Termoplastik malzemeyi daha dayanıklı ve üst nitelikli bir hale getirerek polikarbonat malzemeyi kazandırmıştır. Bu malzeme hem saydam ısı ve ışık geçirir yapıdadır hem de oldukça dayanıklıdır. İnşaat, modern imalat, endüstri, gıda sektörü gibi akla gelebilecek her türlü sektörde kullanılan polikarbonat malzemesi çeşitli işlemlerden geçirilerek farklı özellikler ile de nitelendirile bilmektedir. Polikarbonat malzeme belirli bir ısı barajını geçtikten sonra camsılaşmaktadır. Bu haliyle kırılmaz bir cam niteliğine bürünen ürün başta bankalar olmak üzere kırılmaz cam kullanılması gereken tüm alanlarda kullanılmaktadır. Seracılık sisteminde de oluklu polikarbonat levhalar tercih edilmektedir. 6 mm polikarbonat levha, mm li oluklu levha çeşitleri arasında yer almaktadır. 

6 mm polikarbonat levha haricinde 4 mm polikarbonat oluklu levha, 8 mm polikarbonat oluklu levha, 12 mm polikarbonat oluklu levha gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır. MM kalınlığı kullanılacak olan alana ve yüksekliğe göre değişkenlik göstermektedir. Polikarbonat levhalar ya tam işlenmiş rulolar halinde ya da yarı işlenmiş levhalar şeklinde piyasa sürülmektedir. Polikarbonat firmaları bu ürünleri çeşitli niteliklere bürüyerek farklı sektörlere satışını gerçekleştirmektedir. Oluklu levhaların yanı sıra farklı özelliklere sahip düz levhalarda bulunmaktadır. Polikarbonat levhalar bulunan ortamı ışık almasından dolayı aydınlatma özelliğine sahiptir. UV filtresine sahip olan polikarbonat levhalar özellikle otellerde ve kişilerin evlerinde sıkça tercih ettikleri ürünlerin başında gelmektedir. Polikarbonat sanayi alanında kullanıldığı gibi, havacılık sektöründen seracılığa ev eşyalarından gıdaya kadar geniş bir alana yayılım göstermektedir. Hatta gözlük camlarında da polikarbonat malzeme kullanılmaktadır.
Polikarbonat oluklu levhalar genellikle sera alanlarında kullanıldığı gibi kullanılacak alanla ilgili  bir kısıt ya da kıstas bulunmamaktadır. Polikarbonat ürünleri 6 mm oluklu polikarbonat levha çeşitleri haricinde de çeşitli mm kalınlıklarında da oluklu ya da oluksuz olarak üretilmektedir.

1 yorum: