28 Şubat 2017 Salı

Polikarbon uygulama alanları



Polikarbon dayanıklı ve güneş ışınlarını geçirmesiyle bilinen plastik levhalardır. Malzemesi; şeffaf plastik ürünlerdir. Kelime olarak polikarbonat veya şeffaf olarak da kullanılmaktadır. Polikarbonun kısaltımı ‘ PC’ olarak simgelenmektedir. Kimyasal dayanıklılığı da oldukça fazladır. Polikarbon çizilmelere karşı dayanıklıdır. Gıda üretim firmalarında da kullanılabilme özelliğine sahiptir. İstenilen kalınlıkta uygulanabilir. Bu malzemeler UV ışınlarına karşı zayıftır fakat bunun çözümü UV koruyucu kaplamayla dayanıklılığı artırılmış ve sorun aşılmıştır. Grupları arasında yer alan; CR-39 özel malzeme olmakla beraber optik özelliği de sahiptir dolayısıyla gözlük camı olarak kullanımı vardır.



Son teknolojinin olmazsa olmazları listesinde polikarbonat levhalar da yer almaktadır. Işık geçirgenlik özelliği sayesinde, dayanıklılık ve hafiflik özelliği de baz alınarak cama rakip olarak görülmektedir. Polikarbonat levhalar inşaat sektöründe reklam sektöründe hatta kırtasiye sektöründe bile kullanım açısından tercik sebebi olmuştur. Özellikleri arasında ısı yalıtımı da yer alır. Malzeme yapısı dolayısıyla her türlü darbeye dayanıklıdır. Işığın yayılımı daha kolaydır böylelikle yüksek ısı yalıtımı sağlamaktadır. Ayrıca ses yalıtımı da mevcuttur. Bu sebeptendir ki; ses bariyeri olarak da kullanılabilir. Esnek yapıdadır. Oldukça hafif ürünlerdir. Sıcağa-soğuğa dayanıklıdır. 

Uygulama alanlarına bakıldığında; tavan aydınlatma, çatı kaplama, kapalı havuzlar, otobüs-minibüs durakları, üst geçitler, sera duvar ve tavanları, fabrika pencereleri, spor salonları, veranda, teraslar, otoparklar, hobi bahçeleri gibi daha birçok alanlarda kullanılmaktadır. Şeffaf, beyaz, yeşil, kırmızı, mavi gibi renk seçenekleri bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder