16 Mayıs 2017 Salı

Polikarbon pahalı bir ürün mü?



Polikarbonat diğer bir adı ile polikarbon olarak bilinmektedir. Kullanım alanı olarak düşünüldüğünde güneş ışınlarından gelen ultraviyole olarak yani kısaltımı olarak UV ışınlarının zarar vermelerini engelleyerek, ışık olarak daha canlı bir şekilde aydınlanması konusun da yardımcı olmaktadır. Daha canlı ve daha aydınlık görünüm vermesi tercih sebeblerinden biridir. Alev yaymama özelliği ile uluslar arası yangın standartlarına da uygunluk göstermektedir. Bu kadar fonksiyonlu bir ürün polikarbon pahalı mı, konusu hakkın da gerekli bilgileri sizlere ileteceğiz. Çok dayanıklı ve kaliteli bir ürün olmasının yanın da, yaklaşık olarak 10 yıl gibi bir zaman dilimi şeklinde garanti süresi verilir. Uzun dönem kullanılacağını düşünüldüğünde de zaman dilimine göre uygun olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak ilk alım esnasın da biraz maliyetli gelebilir. Cam ile kıyaslandığının da daha hafif, kaliteli ve sağlam bir üründür. Bu sebep ile daha çok tercih edebileceğiniz ürün polikarbonat olacaktır.

Modern, estetik görünüşü sebebi ile en çok tercih edilen üründür, özellikle inşaat sektöründe. Sadece inşaat sektörü değil elbette; sağlık, gıda, su spor salonları ve güvenlik gibi pek çok alan da kullanılmaktadır. Polikarbonat pahalı mı, taşıma esnasın da her iki kısmının da iyi bir şekil de ambalajlanması gerekmektedir, zarar görmemesi için. Polikarbonat çok iyi derece de darbelere ve kırılmaya karşı dayanıklı bir üründür.
Kullanım alanları olarak da değerlendirmek gerekir ise; bebek biberonlarının yapımın da, su damacanaların da, polis kalkanlarının yapımın da, makine gösterge camların da, yat yapımların da, gemi araçların da, otoparklar da, yaya üst geçitlerin de, duraklar da, kurşun geçirmez cam yapımın da ve daha bir çok alanda kullanıldığını görmekteyiz. Polikarbonat pahalı mı, kaliteli ve kullanışlı olmasından ötürü her kuruşuna değecek bir ürün diyebiliriz. Ayrıca çok iyi şekilde ısı izolasyonu sagladığı için özellikle seralar için tercih edilme sebebidir. Soğuk ve sıcağa karşı esnekliği ile kullanımı kolay bir üründür. Çok rahat ve basit bir şekil de kısa süre içerisin de kurulumu ya da yapımı gerçekleştirilmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder